fbpx

Itu ialah kegagalan yang saya hadapi pada tahun 2014 selepas gagal dalam beberapa percubaan mendapatkan geran dalam pelbagai program. Ketika itu, saya sangat tertekan dan hilang semangat selepas gagal 2 kali berturut-turut.

Pada tahun 2015, saya buat research mengenai proses mendapatkan dana dengan cara yang betul-betul proven. Saya lihat semula sesi pemenang sebelum ini, saya lihat video pitching dari luar negara, saya kaji semuanya!

AKHIRNYA SAYA BERJAYA!

Pada tahun yang sama, saya berjaya memenangi geran Teraju bernilai Rm500k. Sudah pasti saya sangat gembira dengan kemenangan itu. Namun saya perasan sesuatu, kemenangan kali ini disebabkan oleh beberapa perkara yang saya buat sebelum menyertai Teraju.

SAYA BERIKAN ‘RESEPI’ YANG SAMA KEPADA KAWAN SAYA!

Saya berikan semua strategi & step yang saya guna kepada seorang rakan yang mahu menyertai Teraju. Apa yang saya buat, saya minta dia buat. Apa yang saya sediakan, saya minta dia sediakan. Paling mengejutkan ialah dia juga menang RM500,000!

SAYA DIJEMPUT MENJADI JURI TERAJU

Pada tahun 2016 saya dijemput oleh pihak Teraju untuk menjadi panel penilai sebagai wakil industri. Sekali lagi pada tahun 2017, saya dijemput menjadi panel. Baru menang teraju tahun 2015, dah dijemput jadi panel. Ianya bukan disebabkan tiada calon lain, tetapi pihak Teraju tertarik dengan pendekatan yang saya gunakan dalam sesi pitching sebelum ini (tahun 2015).

Hai, saya Hairul Azuan. CEO Terapi.my yang sudah menang Teraju pada tahun 2015.  Dilantik menjadi juri Teraju pada tahun 2016 & 2017.

Sekarang saya telah pun membantu beratus startup di seluruh Malaysia yang berminat dengan Teraju untuk mendapatkan bantuan dari aspek persediaan produk & pitch deck.

Malah ketika saya menulis ni pun, ramai orang whatsapp ajak jumpa untuk review produk & pitch deck mereka.

Dalam masa beberapa minit dari sekarang, saya nak bantu anda untuk menyertai Teraju dengan persediaan yang sangat mantap & berpeluang untuk menang pada tahun ini (insyaallah)

Jom teruskan bacaan anda.

Apa Itu Teraju & Kenapa Anda Perlu Sertainya?

TERAJU ialah satu program yang diwujudkan oleh kerajaan di bawah naungan Kementerian Hal Ehwal Ekonomi untuk membantu usahawan yang berpotensi untuk diketengahkan dengan memberikan geran dana sebanyak Rm500,000 setiap pemenang.

 

Jika anda mempunyai idea atau perniagaan yang mempunyai nilai komersial dan boleh diketengahkan, program ini ialah untuk anda!

 

Anda boleh gunakan wang tersebut untuk bangunkan produk & kembangkan perniagaan anda ke tahap yang lebih tinggi. 

Nak Menang Bukan Mudah!

Setiap tahun, Teraju menerima hampir 3000 penyertaan dari seluruh Malaysia. Bukan 10-20 orang anda perlu bersaing, tetapi beribu syarikat. Sudah pasti ianya satu proses yang panjang & sangat sukar untuk menang.

 

Panel juri juga bukan calang-calang orang, mereka semua ialah agensi yang mengawal industri seluruh Malaysia. Mereka ialah orang yang berpengalaman dalam bidang masing-masing. Okay, sejujurnya perjalanan anda untuk menangi geran Rm500,000 ini menjadi BERGANDA LEBIH SUSAH!

Ada juga peserta yang dah sertai Teraju 3-4 kali, baru boleh menang. Ada yang dah gagal sekali, terus dah tak berminat nak sertai kerana mereka tahu ianya sukar buat mereka.

Kenapa Ramai Peserta Tidak Boleh Menang?

Sepanjang saya menjadi panel juri Teraju, saya sendiri dapat melihat kebanyakan peserta membuat persediaan yang tidak rapi, tidak cukup mantap dan perniagaan yang dibawa ke Teraju tidak cukup kuat untuk diberikan RM500,000.

Terlalu banyak perkara yang perlu diperbetulkan dalam sesi pitching dan juga persediaan pitch deck itu sendiri. Kegagalan mereka kebanyakannya berpunca daripada perkara yang kecil sahaja. Jadi hari ini, saya tak mahu anda menghadapi kegagalan disebabkan perkara yang remeh seperti itu.

Jadi Saya Sediakan Satu Panduan Lengkap Untuk Membantu Anda Dalam Program Teraju SUPERB

MEMPERKENALKAN…

GERAN PERNIAGAAN BUMIPUTRA

new-full-cover-geran-teraju-superb.png

Satu-satunya panduan lengkap yang ditulis sendiri oleh pemenang & juri penilai Program TERAJU SUPERB

Kenapa Anda Perlukan Panduan Ini?

Panduan ini dihasilkan khas untuk membantu lebih banyak startup & peserta Teraju SUPERB memenangi geran Rm500,000.

 

Jika anda masih kalah, at least anda tahu di mana kelemahan anda dalam program ini.

 

Ini ialah beberapa kelebihan yang akan meningkatkan kebarangkalian anda untuk menang.

Proses Dari A sampai Z

Anda akan belajar proses sebenar yang terpaksa dilalui oleh semua peserta
SUPERB.

Power Deck

Belajar cara untuk hasilkan pitch deck yang paling disukai oleh panel penilai.

Bisnes Anti Geran

Nilai bisnes anda supaya ianya tidak termasuk dalam bisnes yang tidak layak menerima geran.

Persediaan Q&A

Ketahui soalan yang bakal ditanya oleh panel penilai semasa pitching dan sediakan jawapannya lebih awal.

Struktur Deck

Saya dedahkan terus struktur deck yang saya buat untuk menang geran RM500k

Tips & Trick Rahsia

Anda akan didedahkan dengan beberapa tips & trick rahsia yang bakal membuatkan panel sukakan idea anda.

Ilmu dalam panduan ini ialah segala pengalaman saya sebagai peserta & juri penilai SUPERB. Ini ialah pendedahan yang penting untuk anda belajar.

Bagi orang yang pertama kali menyertai program, ini ialah ebook untuk anda ketahui segala proses dan sesi yang bakal dilalui nanti. Saya tunjukkan semua sesi daripada sesi saringan sehingga sesi final.

 

Bagi yang pernah menyertai program ini tetapi tidak melepasi saringan atau tidak sampai ke peringkat final, ebook ini akan beritahu anda kenapa anda tidak berjaya pergi ke peringkat tersebut.

 

Semuanya saya dedahkan di dalam ebook ni. Anda boleh buat persediaan yang rapi mengikut setiap peringkat yang diberitahu dalam ebook ni.

Semua peserta program SUPERB wajib menyediakan pitch deck, namun hanya 15% peserta yang berjaya menyediakan pitch deck dengan struktur yang betul. Dan semua pemenang ialah dari kelompok tersebut.

 

Dalam ebook ini, saya akan tunjukkan step by step menghasilkan pitch deck yang awesome dan mempunyai peluang cerah untuk menang geran Rm500,000.

 

Bukan tu je, saya siap tunjukkan sekali 2 pitch deck yang saya gunakan untuk menang geran. Anda boleh tiru dan adjust semula untuk bisnes anda.

8 Tips Persediaan Sesi Pitching Untuk Buat Panel Teruja Dengan Bisnes Anda

Peserta yang menyertai Teraju Superb gagal semasa pitching. Sepanjang program berlangsung, anda perlu melakukan 5 kali pitching dari sesi saringan sehingga final.

 

Kegagalan untuk menarik minat panel akan membuatkan anda gagal untuk memenangi geran. Malah mungkin panel langsung tidak menunjukkan minat kepada bisnes anda untuk tahun seterusnya.

 

Jadi dalam ebook ni saya berikan 8 tips rahsia untuk anda membuat persediaan bahagian pitching yang boleh buat panel teruja dengan bisnes anda. Walaupun anda gagal memenangi geran, tetapi panel anda sentiasa teringatkan idea bisnes & sesi pitching anda.

Secara jujur, peserta program SUPERB banyak buang masa dan tenaga disebabkan mereka tidak buat kajian mengenai kelayakan bisnes mereka untuk memenangi geran.

Panel penilai terdiri daripada agensi kerajaan yang berperanan untuk mengawal dan mengetuai industri masing-masing. Jadi mereka akan pilih bisnes yang mempunyai potensi untuk dikembangkan dalam masa 5-10 tahun akan datang.

 

Jika anda nak elakkan daripada buang masa & usaha seperti peserta lain, ebook ini akan bantu anda untuk kenalpasti sama ada idea bisnes anda menepati piawaian model bisnes yang disediakan oleh panel penilai.

 

Jika idea anda tergolong dalam 5 model bisnes ini, maka jangan sertai SUPERB! Buat idea baru dan sertai semula tahun seterusnya atau gubah idea anda supaya menepati kelayakan.

Saya sudah berikan ebook ini kepada panel penilai Teraju SUPERB dan beberapa peserta yang pernah menyertainya. 

Lihat apa mereka katakan tentang panduan ini.

Ebook ini dah macam resepi cara nak menang geran SUPERB. Hairul menulis dari sudut seorang peserta, pemenang dan juri penilai program SUPERB.
Sebanyak 14 siri saya terlibat dalam mengendalikan program SUPERB. Apa yang pemohon geran perniagaan SUPERB perlu tahu ada di dalam ebook ini 100%
Sesiapa yang mengenali Hairul, mereka akan tahu hasil kerjanya terutama di dalam penyediaan Pitch Deck yang power. Ebook ini panduan A-Z yang lengkap untuk penyediaan Pitch Deck level master.

Berapa Harga Panduan Ni?

Ilmu yang mahal, harganya juga setimpal.

 

 

Sejak dari tahun 2016, ramai usahawan yang memiliki bisnes dan idea startup berjumpa dengan saya untuk mendapatkan bantuan daripada saya. Saya bantu mereka review idea dan buatkan pitch deck (ya, saya ada buka servis untuk hasilkan pitch deck yang powerful). 

 

MAAF, Saya tak dapat nak dedahkan identiti mereka kerana tidak mendapat persetujuan dari mereka. Namun kebanyakannya sudah mencapai level Unicorn dalam bisnes masing-masing.

Ilmu yang saya kongsikan kepada mereka, saya sudah masukkan dalam panduan ni. Jadi apa yang mereka buat untuk menang SUPERB dan pelbagai geran lain ada di dalam panduan ini. 

 

Jika anda nak berjumpa saya, anda perlu bayar Rm250 satu jam untuk sesi konsultasi & audit bisnes bagi persediaan SUPERB. Tetapi hari ini, anda tak perlu buang masa datang jauh-jauh jumpa saya.

 

 Anda hanya perlu baca panduan ni sahaja. 

 

Hari ini, anda hanya perlu keluarkan kos sebanyak

RM500

RM400

RM300

RM290

RM280 sahaja.

 

SEBENTAR!

HARGA ISTIMEWA PELANCARAN HANYA

 

RM250 SAHAJA

ANDA JUGA AKAN MENERIMA 3 BONUS BERIKUT:

 

PITCH DECK PEMENANG SUPERB

Anda boleh tiru sebiji-sebiji pitch deck pemenang SUPERB ni, ubah mengikut kesesuaian data bisnes & produk anda sahaja.

17 TEMPLATE PITCH DECK

Saya berikan 17 template pitch deck tambahan dalam bentuk powerpoint. Anda boleh edit ikut kesesuaian produk anda.

GROUP SUPPORT TELEGRAM

Anda boleh bertanya soalan dan minta tips daripada saya. Apa sahaja soalan berkenaan SUPERB, saya akan cuba jawab mengikut pengalaman saya sebagai pemenang & juri penilai SUPERB

Bertindak sekarang sebelum terlambat.

 

PANDUAN GERAN PERNIAGAAN BUMIPUTERA

Strategi Berkesan Menangi Geran RM500,000

RM 250

Strategi sempurna untuk menangi geran

4 Ebook dalam satu pakej

Persediaan sebelum, semasa & selepas

BONUS : 2 Pitch Deck Pemenang SUPERB

BONUS : 17 Template Pitch Deck Powerpoint

BONUS : Group Support Telegram

Cepat bertindak sebelum pesaing anda lebih awal dapatkannya.

FAQ

Beberapa soal jawab ni mungkin dapat membantu anda membuat keputusan lebih tepat.

Owh tak, saya tak jamin anda boleh menang tetapi saya berani jamin anda akan gagal teraju jika anda tidak membuat strategi yang betul. Saya dah lihat banyak kegagalan dalam SUPERB, anda mungkin tak mahu jadi salah satu daripadanya.

Anda la yang paling sesuai untuk baca panduan ni. Jangan tunggu dah gagal berkali-kali dalam SUPERB baru nak baca, sudah terlambat! Baca sekarang & submit ikut strategi yang saya berikan.

Tak kisah ianya unik atau tidak, anda perlu baca ebook nombor 4 iaitu 4 model bisnes yang tak boleh menang geran. Anda boleh semak sama ada bisnes anda layak menang atau tidak.

 

Ya, ini ialah strategi yang saya sendiri gunakan dan beberapa pemenang SUPERB yang lain juga gunakan. Ianya terbuksi berkesan. Jangan lupa, saya juga ialah panel penilai SUPERB, jadi ilmu dalam panduan ni sangat mahal dan ianya wajib dibaca oleh semua peserta SUPERB.

 

Saya tak pasti anda gagal berpunca daripada apa. Tetapi yang pasti ialah strategi ini sesuai untuk anda. Anda hanya perlu betulkan strategi dengan menggunakan panduan ini & sertainya sekali lagi.

 

Boleh! Strategi ni saya sendiri guna untuk pelbagai prasarana bisnes dan geran lain. Ianya menjadi!

 

Bersedia Untuk Menangi Geran RM500,000?